‘Stel, je leeft nog slechts 1 dag! Heb je gedaan, wat je altijd wilde doen?’

De lezing is gebaseerd op het bijzondere boek Innerlijke Bereidheid.
Lezer: ’Het boek ervaar ik als een zaadje dat ter plekke, al lezend, voor mijn ogen opengaat, het hart van licht en liefde kon gaan stralen. Ongelooflijk indrukwekkend dat het mogelijk is na zo’n jeugd! Dit is groot nieuws, wereldnieuws! Dit is waar het werkelijk om gaat! Diepe buiging voor de auteur!’

Stel jezelf fundamentele levensvragen: ‘Wie ben ik echt? Waarvoor ben ik geboren? Wat is het doel van het leven? Is het waar, wat ik waarneem? Wat is mijn diepste wens?’
We laten ons leiden door angst en zijn bang om tekort te komen. We richten ons op het hebben van steeds meer geld, macht, bezit, aandacht, gelijk en vermaak. We denken pas iemand te zijn, als we veel hebben. Gevangen in de ‘ratrace’ houden we dit vol met pillen, drank en andere verslavingen, totdat we oud zijn en het te laat is. In het zicht van de dood krijgen we het echter lastig.
We realiseren ons, dat we de kansen hebben laten liggen. Waren we hiervoor geboren? Stonden we hiervoor ’s morgens op? Om ons leven lang als een dwaas rond te rennen? We kunnen immers niets van wat we denken te hebben en te zijn, meenemen in de dood.
We zijn in ons leven niet geslaagd als we veel hebben. We zijn geslaagd als we wakker worden. Luister naar de roep van je ziel, wat je van binnen echt wilt. We kunnen het aan. Wonderen Bestaan, als we er voor gaan! Word bewust en verander. Hebben we die Innerlijke Bereidheid?
In deze lezing zal Jan Oostenbrink u meenemen van de pijn en eenzaamheid uit zijn jeugd, via het proces van 30 jaar zelfonderzoek, naar de ontdekking van het grote wonder dat in ons allen zit.